Roslinné pondělí

Egy kis étrend-módosítás is nagy változást jelenthet egészsége és bolygónk szempontjából. Kezdje a hetet növényi étrenddel! Segíti vele a környezetet, és egzotikus ázsiai utazást nyerhet.

HÉTFŐ 9. 9.

REGGELI

HAJDINAKÁSA NÖVÉNYI TEJJEL ÉS FAHÉJJAL

Pondělí
  • Hozzávalók 1 adaghoz
  • 50 g hajdina
  • 10 g Flora Original
  • 200 ml növényi tej
  • 100 ml víz
  • 1 evőkanálnyi agávészirup
  • 10 g lenmag
  • fahéj
  • igény szerint dió és friss gyümölcs (tipp: áfonya, mandula)

A növényi tejet a vízzel egy fazékban forrásba hozzuk. Hozzáadjuk a hajdinát, és mindent alaposan összekeverünk. Levesszük a tűzről és rövid ideig pihentetjük, majd hozzáadjuk a Flora Original-t és az egészetösszekeverjük.

TÍZÓRAI

GYÜMÖLCSTÁLKA

    Hozzávalók 1 adaghoz
  • 250 g tetszőleges gyümölcs (tipp: eper, áfonya és őszibarack)

EBÉD

SÁRGARÉPALEVES & KÁPOSZTÁS TÓCSNI

  • Hozzávalók 4 adag leveshez
  • 1 l zöldségleves
  • 4 sárgarépa
  • 150 g krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors és só ízlés szerint
  • petrezselyemzöldje

  • Hozzávalók 2 adag tócsnihoz:
  • 300 g krumpli (4 db)
  • 200 g savanyú káposzta
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 2-4 evőkanál sima liszt
  • 1–2 evőkanálnyi cukor
  • ízlés szerint majoránna és só
  • repceolaj

Lereszeljük a sárgarépát és mintegy tíz percig olívaolajon reszteljük. A fazékba töltött zöldséglevesbe beletesszük a sárgarépát és a kisebb kockákra vágott krumplit. Húsz percig főzzük, majd sót és borsot adunk hozzá. Összekeverjük és takaréklángon kb. öt percig főzzük.

A krumplit meghámozzuk, lereszeljük és besózzuk. Ezután húsz percig pihentetjük, hogy levet eresszen. A káposztából kifacsarjuk a felesleges levet, majd késsel felaprítjuk. Cukrot és egy csipetnyi sót adunk hozzá. A lereszelt krumplit összekeverjük a káposztával, megtört fokhagymát és a majoránnát teszünk bele. Szükség szerint liszttel sűrítjük. Serpenyőben kisütjük repceolajon mindkét oldalán tíz percig, vagy pedig sütőben 180°C-on megsütjük.

UZSONNA

DIÁKKEVERÉK

  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 10 g mazsola
  • 10 g aszalt vörösáfonya
  • 10 g vékonyra szelt kókusz
  • 10 g kesudió
  • 0 g mandula

VACSORA

LENCSESALÁTA RIZZSEL ÉS FÜSTÖLT TOFUVAL

  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 120 g füstölt tofu
  • 1 paprika
  • 40 g lencse
  • 25 g natúr rizs
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöldje
  • só és bors ízlés szerint

Először megpároljuk a rizst. A lencsét fél órán át hideg vízben áztatjuk, majd leöntjük róla a vizet, majd a lencsét fél óráig főzzük, amíg meg nem puhul. Tálkába tesszük a felkockázott tofut, paprikát, és hozzákeverjük a kihűlt lencsét. Pár csepp olívaolajat adunk hozzá, majd fokhagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük.

MILYEN ÍZŰ LESZ A HÉTFŐJE?

Nézze át alábbi étlapjainkat.

HÉTFŐ
  • REGGELI
    SÜLT MÜZLI BANÁNNAL ÉS MOGYORÓVAL
  • UZSONNA
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR MANDULAVAJJAL ÉS BANÁNNAL
  • EBÉD
    TÖKLEVES & TOFU KÍNAI TÉSZTÁVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCS SMOOTHIE CHIA MAGVAKKAL
  • VACSORA
    PAPRIKA BABBAL TÖLTVE ÉS BULGUR SALÁTÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    HAJDINAKÁSA NÖVÉNYI TEJJEL ÉS FAHÉJJAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSTÁLKA
  • EBÉD
    SÁRGARÉPALEVES & KÁPOSZTÁS TÓCSNI
  • UZSONNA
    DIÁKKEVERÉK
  • VACSORA
    LENCSESALÁTA RIZZSEL ÉS FÜSTÖLT TOFUVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    KOVÁSZOS KENYÉR LENCSEKRÉMMEL ÉS PAPRIKÁVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSSALÁTA KÓKUSZFORGÁCSOKKAL
  • EBÉD
    ZÖLDSÉGLEVES TENGERI ALGÁVAL & TOFU PARADICSOMMÁRTÁSBAN RIZZSEL ÉS BROKKOLIVAL
  • UZSONNA
    BANÁN SMOOTHIE ÉS ZABPEHELY KEKSZ
  • VACSORA
    BABSALÁTA PAPRIKÁVAL, PÓRÉHAGYMÁVAL ÉS ZSÖMLÉVEL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR FLORA LINIE-VEL ÉS EPERLEKVÁRRAL, NÖVÉNYI TEJES KAKAÓVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCS SMOOTHIE KENDER FEHÉRJÉVEL
  • EBÉD
    PÓRÉHAGYMA LEVES & GOMBÁS GERSLI CÉKLASALÁTÁVAL
  • UZSONNA
    KÓKUSZTEJES FAGYLALT
  • VACSORA
    ZÖLDSÉGES ÉS CSIPERKEGOMBÁS PIZZA
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR MOGYORÓVAJJAL ÉS KÖRTÉVEL
  • UZSONNA
    MANGÓPÜRÉS CHIA PUDING
  • EBÉD
    CÉKLAFASÍRT SZÓJAZÚZALÉKKAL & BATÁTA KRÉM
  • UZSONNA
    ASZALT ALMA ÉS MANDULA
  • VACSORA
    CSICSERIBORSÓS CURRY SPENÓTTAL ÉS LIBANONI KENYÉRREL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    ROZSKENYÉR BAZSALIKOMOS KENŐVEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSTÁLACSKA KESUDIÓVAL
  • EBÉD
    TELJES KIŐRLÉSŰ TÉSZTA BOLOGNAI MÁRTÁSSAL ÉS ZÖLDSÉGSALÁTÁVAL
  • UZSONNA
    VEGÁN PALACSINTA
  • VACSORA
    GOMBAPÖRKÖLT RIZZSEL ÉS PARADICSOMSALÁTÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TÖKMAGOS ZSÖMLE HÁZI BABKENŐVEL ÉS DIÓVAL
  • UZSONNA
    MOGYORÓS RUDACSKÁK GYÜMÖLCCSEL
  • EBÉD
    SPENÓTLEVES & RIZSTÉSZTA GOMBÁVAL ÉS TEMPEHHEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSSALÁTA
  • VACSORA
    PÁROLT KARFIOL ZÖLDBORSÓVAL ÉS SÁRGARÉPÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    KÖLESKÁSA NÖVÉNYI TEJJEL, SÁRGABARACKKAL ÉS DIÓVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSNYÁRS
  • EBÉD
    KRUMPLILEVES & KARFIOLOS RIZOTTÓ ZÖLDBORSÓVAL
  • UZSONNA
    DIÁKKEVERÉK
  • VACSORA
    TELJES KIŐRLÉSŰ TORTILLA MEXIKÓI BABBAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR ZELLERES-SÁRGARÉPÁS KENŐVEL
  • UZSONNA
    MOGYORÓS RUDACSKÁK GYÜMÖLCCSEL
  • EBÉD
    TABOULEH SALÁTA FALAFELLEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSÖS MUFFINOK & LATTÉ NÖVÉNYI TEJJEL
  • VACSORA
    SÜLT ZÖLDSÉG TOFUVAL