Roslinné pondělí

Egy kis étrend-módosítás is nagy változást jelenthet egészsége és bolygónk szempontjából. Kezdje a hetet növényi étrenddel! Segíti vele a környezetet, és egzotikus ázsiai utazást nyerhet.

HÉTFŐ 10. 7.

REGGELI

ROZSKENYÉR BAZSALIKOMOS KENŐVEL

Pondělí
  • Hozzávalók 6 adaghoz
  • 150 g Flora Original
  • 60 g bazsalikom
  • 80 g szárított paradicsom
  • fél teáskanálnyi őrölt paprika
  • só és bors ízlés szerint
  • rozskenyér (1 adag = 80 g)

A paradicsomot és a bazsalikomot a lehető legfinomabbra aprítjuk, majd egy tálban összekeverjük a Florával és a többi hozzávalóval. Ízlés szerint fűszerezzük.

TÍZÓRAI

GYÜMÖLCSTÁLACSKA KESUDIÓVAL

    Hozzávalók 1 adaghoz
  • 250 g tetszőleges gyümölcs (tipp: eper, áfonya narancs és banán)
  • 20 g kesudió

EBÉD

TELJES KIŐRLÉSŰ TÉSZTA BOLOGNAI MÁRTÁSSAL ÉS ZÖLDSÉGSALÁTÁVAL

  • Hozzávalók 4 adaghoz
  • 600 g szójazúzalék
  • 450 g tartósított paradicsom
  • 130 g paradicsompüré
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szárzeller
  • 1 sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom, bors és só
  • 140 g teljes kiőrlésű tészta
  • Saláta:
  • 200 g tetszőleges zöldség (tipp: jégsaláta, rukkola, paprika és hagyma)

Olívaolajon megreszteljük a hagymát, fokhagymát, zellert és a kockára vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a tartósított paradicsomot, a paradicsompürét, az előre megfőzött szójazúzalékot, majd az ízek összeérése érdekében legalább 1,5 órán át lassan főzzük. Friss bazsalikommal és fűszerrel ízesítjük. Az útmutatónak megfelelően elkészítjük a teljes kiőrlésű tésztát.

UZSONNA

VEGÁN PALACSINTA

  • Hozzávalók 5 adaghoz:
  • 500 ml növényi tej
  • 300 g sima liszt
  • 1 kiskanálnyi cukor
  • egy csipet só
  • növényi olaj
  • ízlés szerinti házi lekvár
  • darált mák ízlés szerint

A lisztet a tejbe lassanként kell beleszórni, majd kézi mixerrel felhabarni. A tészta nem lehet sem túl híg, sem túl sűrű, hogy könnyen szétfolyhasson a serpenyőben. A palacsintát a serpenyőben felforrósított kevéske olajon sütjük. Lekvárral és darált mákkal töltjük.

VACSORA

GOMBAPÖRKÖLT RIZZSEL ÉS PARADICSOMSALÁTÁVAL

  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 200 g erdei gomba
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanálnyi liszt
  • igény szerint növényi tejszín
  • petrezselyemzöldje
  • növényi olaj
  • 200 g paradicsomsaláta
  • köménymag, só, piros paprika
  • majoránna
  • 50 g natúr rizs

A friss vagy mélyhűtött erdei gombát olajon a hagymával megpirítjuk, köménymagot, sót, pirospaprikát adunk hozzá, és felöntjük egy kevés vízzel. Megpuhulásig pároljuk. A pörköltet majoránnával és fokhagymával ízesítjük. Egy evőkanálnyi liszttel behabarjuk és növényi tejszínpótlóval krémesítjük. Tálalás előtt vastagon megszórjuk apróra vágott petrezselyemzöldjével. Natúr rizzsel és paradicsomsalátával tálaljuk.

MILYEN ÍZŰ LESZ A HÉTFŐJE?

Nézze át alábbi étlapjainkat.

HÉTFŐ
  • REGGELI
    SÜLT MÜZLI BANÁNNAL ÉS MOGYORÓVAL
  • UZSONNA
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR MANDULAVAJJAL ÉS BANÁNNAL
  • EBÉD
    TÖKLEVES & TOFU KÍNAI TÉSZTÁVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCS SMOOTHIE CHIA MAGVAKKAL
  • VACSORA
    PAPRIKA BABBAL TÖLTVE ÉS BULGUR SALÁTÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    HAJDINAKÁSA NÖVÉNYI TEJJEL ÉS FAHÉJJAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSTÁLKA
  • EBÉD
    SÁRGARÉPALEVES & KÁPOSZTÁS TÓCSNI
  • UZSONNA
    DIÁKKEVERÉK
  • VACSORA
    LENCSESALÁTA RIZZSEL ÉS FÜSTÖLT TOFUVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    KOVÁSZOS KENYÉR LENCSEKRÉMMEL ÉS PAPRIKÁVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSSALÁTA KÓKUSZFORGÁCSOKKAL
  • EBÉD
    ZÖLDSÉGLEVES TENGERI ALGÁVAL & TOFU PARADICSOMMÁRTÁSBAN RIZZSEL ÉS BROKKOLIVAL
  • UZSONNA
    BANÁN SMOOTHIE ÉS ZABPEHELY KEKSZ
  • VACSORA
    BABSALÁTA PAPRIKÁVAL, PÓRÉHAGYMÁVAL ÉS ZSÖMLÉVEL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR FLORA LINIE-VEL ÉS EPERLEKVÁRRAL, NÖVÉNYI TEJES KAKAÓVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCS SMOOTHIE KENDER FEHÉRJÉVEL
  • EBÉD
    PÓRÉHAGYMA LEVES & GOMBÁS GERSLI CÉKLASALÁTÁVAL
  • UZSONNA
    KÓKUSZTEJES FAGYLALT
  • VACSORA
    ZÖLDSÉGES ÉS CSIPERKEGOMBÁS PIZZA
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR MOGYORÓVAJJAL ÉS KÖRTÉVEL
  • UZSONNA
    MANGÓPÜRÉS CHIA PUDING
  • EBÉD
    CÉKLAFASÍRT SZÓJAZÚZALÉKKAL & BATÁTA KRÉM
  • UZSONNA
    ASZALT ALMA ÉS MANDULA
  • VACSORA
    CSICSERIBORSÓS CURRY SPENÓTTAL ÉS LIBANONI KENYÉRREL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    ROZSKENYÉR BAZSALIKOMOS KENŐVEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSTÁLACSKA KESUDIÓVAL
  • EBÉD
    TELJES KIŐRLÉSŰ TÉSZTA BOLOGNAI MÁRTÁSSAL ÉS ZÖLDSÉGSALÁTÁVAL
  • UZSONNA
    VEGÁN PALACSINTA
  • VACSORA
    GOMBAPÖRKÖLT RIZZSEL ÉS PARADICSOMSALÁTÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TÖKMAGOS ZSÖMLE HÁZI BABKENŐVEL ÉS DIÓVAL
  • UZSONNA
    MOGYORÓS RUDACSKÁK GYÜMÖLCCSEL
  • EBÉD
    SPENÓTLEVES & RIZSTÉSZTA GOMBÁVAL ÉS TEMPEHHEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSSALÁTA
  • VACSORA
    PÁROLT KARFIOL ZÖLDBORSÓVAL ÉS SÁRGARÉPÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    KÖLESKÁSA NÖVÉNYI TEJJEL, SÁRGABARACKKAL ÉS DIÓVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSNYÁRS
  • EBÉD
    KRUMPLILEVES & KARFIOLOS RIZOTTÓ ZÖLDBORSÓVAL
  • UZSONNA
    DIÁKKEVERÉK
  • VACSORA
    TELJES KIŐRLÉSŰ TORTILLA MEXIKÓI BABBAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR ZELLERES-SÁRGARÉPÁS KENŐVEL
  • UZSONNA
    MOGYORÓS RUDACSKÁK GYÜMÖLCCSEL
  • EBÉD
    TABOULEH SALÁTA FALAFELLEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSÖS MUFFINOK & LATTÉ NÖVÉNYI TEJJEL
  • VACSORA
    SÜLT ZÖLDSÉG TOFUVAL