Roslinné pondělí

Egy kis étrend-módosítás is nagy változást jelenthet egészsége és bolygónk szempontjából. Kezdje a hetet növényi étrenddel! Segíti vele a környezetet, és egzotikus ázsiai utazást nyerhet.

HÉTFŐ 9. 30.

REGGELI

TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR MOGYORÓVAJJAL ÉS KÖRTÉVEL

  • Hozzávalók 1 adaghoz
  • 80 g teljes kiőrlésű kenyér
  • 30 g mogyoróvaj
  • 100 g körte

TÍZÓRAI

MANGÓPÜRÉS CHIA PUDING

    Hozzávalók 1 adaghoz
  • 30 ml növényi tej
  • 35 ml víz
  • 15 g chia mag
  • 150 g mangó

A chia magvakat belekeverjük a növényi tejbe, és éjszakára a hűtőbe tesszük. A mangót feldaraboljuk, majd krémmé turmixoljuk. Pudinggal tálaljuk és diófélékkel vagy kókusszal dekoráljuk.

EBÉD

CÉKLAFASÍRT SZÓJAZÚZALÉKKAL & BATÁTA KRÉM

Pondělí
  • Hozzávalók 4 adag fasírthoz
  • 150 g szójagranulátum
  • 500 g cékla
  • 250 g liszt
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 250 ml víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 kanálnyi chia mag
  • növényi olaj

  • Hozzávalók 2 adag batátapüréhez:
  • nagyobb batáta
  • 20 g Flora Original
  • 200 ml növényi tej
  • só és bors ízlés szerint

A leírás szerint elkészített szójagranulátumra lesz szükségünk. Hagyjuk lecsepegni a granulátumot, majd tegyük egy tálba, hozzáadjuk a meghámozott és durvára reszelt nyers céklát. Hozzáadjuk a vizet, a chia magvakat, a szójaszósz, a megtört fokhagymát, és legvégül a lisztet. A keverékből fasírtokat formázunk. A tepsire sütőpapírt helyezünk és megkenjük olajjal. 180°C-on sütjük, amíg a fasírtok ropogós világosbarna színt nem kapnak.

Meghámozzuk a batátát, felszeleteljük és vízben puhára főzzük. A megfőtt batátát leszűrjük, hozzáadjuk a Florát és a növényi tejet. Rúdmixerrel sima krémállagúra turmixoljuk.

UZSONNA

ASZALT ALMA ÉS MANDULA

  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 0 g aszalt alma
  • 20 g mandula

VACSORA

CSICSERIBORSÓS CURRY SPENÓTTAL ÉS LIBANONI KENYÉRREL

  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 200 g konzerv csicseriborsó
  • 2 paradicsom
  • ízlés szerint friss spenót
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi friss gyömbér
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanálnyi curry
  • egy csipetnyi chili
  • egy csipetnyi garam masala
  • 80 g libanoni kenyér

Olívaolajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a paradicsomot, és végül a friss spenótot. Curryvel, egy csipetnyi csilivel és garam masalával ízesítjük. Meleg libanoni kenyérrel tálaljuk.

MILYEN ÍZŰ LESZ A HÉTFŐJE?

Nézze át alábbi étlapjainkat.

HÉTFŐ
  • REGGELI
    SÜLT MÜZLI BANÁNNAL ÉS MOGYORÓVAL
  • UZSONNA
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR MANDULAVAJJAL ÉS BANÁNNAL
  • EBÉD
    TÖKLEVES & TOFU KÍNAI TÉSZTÁVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCS SMOOTHIE CHIA MAGVAKKAL
  • VACSORA
    PAPRIKA BABBAL TÖLTVE ÉS BULGUR SALÁTÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    HAJDINAKÁSA NÖVÉNYI TEJJEL ÉS FAHÉJJAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSTÁLKA
  • EBÉD
    SÁRGARÉPALEVES & KÁPOSZTÁS TÓCSNI
  • UZSONNA
    DIÁKKEVERÉK
  • VACSORA
    LENCSESALÁTA RIZZSEL ÉS FÜSTÖLT TOFUVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    KOVÁSZOS KENYÉR LENCSEKRÉMMEL ÉS PAPRIKÁVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSSALÁTA KÓKUSZFORGÁCSOKKAL
  • EBÉD
    ZÖLDSÉGLEVES TENGERI ALGÁVAL & TOFU PARADICSOMMÁRTÁSBAN RIZZSEL ÉS BROKKOLIVAL
  • UZSONNA
    BANÁN SMOOTHIE ÉS ZABPEHELY KEKSZ
  • VACSORA
    BABSALÁTA PAPRIKÁVAL, PÓRÉHAGYMÁVAL ÉS ZSÖMLÉVEL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR FLORA LINIE-VEL ÉS EPERLEKVÁRRAL, NÖVÉNYI TEJES KAKAÓVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCS SMOOTHIE KENDER FEHÉRJÉVEL
  • EBÉD
    PÓRÉHAGYMA LEVES & GOMBÁS GERSLI CÉKLASALÁTÁVAL
  • UZSONNA
    KÓKUSZTEJES FAGYLALT
  • VACSORA
    ZÖLDSÉGES ÉS CSIPERKEGOMBÁS PIZZA
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR MOGYORÓVAJJAL ÉS KÖRTÉVEL
  • UZSONNA
    MANGÓPÜRÉS CHIA PUDING
  • EBÉD
    CÉKLAFASÍRT SZÓJAZÚZALÉKKAL & BATÁTA KRÉM
  • UZSONNA
    ASZALT ALMA ÉS MANDULA
  • VACSORA
    CSICSERIBORSÓS CURRY SPENÓTTAL ÉS LIBANONI KENYÉRREL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    ROZSKENYÉR BAZSALIKOMOS KENŐVEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSTÁLACSKA KESUDIÓVAL
  • EBÉD
    TELJES KIŐRLÉSŰ TÉSZTA BOLOGNAI MÁRTÁSSAL ÉS ZÖLDSÉGSALÁTÁVAL
  • UZSONNA
    VEGÁN PALACSINTA
  • VACSORA
    GOMBAPÖRKÖLT RIZZSEL ÉS PARADICSOMSALÁTÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TÖKMAGOS ZSÖMLE HÁZI BABKENŐVEL ÉS DIÓVAL
  • UZSONNA
    MOGYORÓS RUDACSKÁK GYÜMÖLCCSEL
  • EBÉD
    SPENÓTLEVES & RIZSTÉSZTA GOMBÁVAL ÉS TEMPEHHEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSSALÁTA
  • VACSORA
    PÁROLT KARFIOL ZÖLDBORSÓVAL ÉS SÁRGARÉPÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    KÖLESKÁSA NÖVÉNYI TEJJEL, SÁRGABARACKKAL ÉS DIÓVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSNYÁRS
  • EBÉD
    KRUMPLILEVES & KARFIOLOS RIZOTTÓ ZÖLDBORSÓVAL
  • UZSONNA
    DIÁKKEVERÉK
  • VACSORA
    TELJES KIŐRLÉSŰ TORTILLA MEXIKÓI BABBAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR ZELLERES-SÁRGARÉPÁS KENŐVEL
  • UZSONNA
    MOGYORÓS RUDACSKÁK GYÜMÖLCCSEL
  • EBÉD
    TABOULEH SALÁTA FALAFELLEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSÖS MUFFINOK & LATTÉ NÖVÉNYI TEJJEL
  • VACSORA
    SÜLT ZÖLDSÉG TOFUVAL