Roslinné pondělí

Egy kis étrend-módosítás is nagy változást jelenthet egészsége és bolygónk szempontjából. Kezdje a hetet növényi étrenddel! Segíti vele a környezetet, és egzotikus ázsiai utazást nyerhet.

HÉTFŐ 9. 2.

REGGELI

SÜLT MÜZLI BANÁNNAL ÉS MOGYORÓVAL

Pondelok
    Hozzávalók 8 adaghoz:
  • 150 g zabpehely
  • 50 g Flora Original
  • 10 g nádcukor
  • 30 g cikóriaszirup
  • 50 g mandula
  • 50 g mazsola
  • 25 g mogyoró
  • 50 g friss gyümölcs (tipp: áfonya, málna)
  • mandulajoghurt (1 adag = 200 g)

A mandulát, mogyorót és banánt nagyobb darabokra aprítjuk a mixerben. A Florát a cukorral és a sziruppal serpenyőben kissé felmelegítjük, hozzákeverjük a zabpelyhet és a többi hozzávalót, majd alacsony hőfokon rövid ideig pirítjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a keveréket rétegben szétterítjük rá, majd kb. tíz percig sütőben max. 150°C-on megsütjük. Kis idő elteltével a keveréket megkeverjük, majd visszatesszük a sütőbe, amíg aranybarnára nem pirul. Mandulajoghurttal tálaljuk.

TÍZÓRAI

TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR MANDULAVAJJAL ÉS BANÁNNAL

  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 60 g teljes kiőrlésű kenyér
  • 20 g mandulavaj
  • ½ banán (60 g)

EBÉD

TÖKLEVES & TOFU KÍNAI TÉSZTÁVAL

  • Hozzávalók 4 adag leveshez
  • 1 kg hokkaido tök
  • 1 evőkanálnyi tökmagolaj
  • 800 ml zöldségleves
  • 200 ml kókusztej

  • IHozzávalók 4 adag tofuhoz:
  • 400 g füstölt tofu
  • 300 g kínai tészta
  • 150 g brokkoli
  • 100 g friss gomba
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • koriander

A tököt félbevágjuk és magtalanítjuk, majd nagyobb darabokra szeleteljük. Beletesszük a fazékba beleöntjük a zöldséglevest, beletesszük a tököt, és fedő alatt puhára főzzük (15-20 perc). A levest botmixerrel simára mixereljük, hozzáöntjük a kókusztejet, majd három percig melegítjük. Tálaláskor tökmagolajjal díszítjük.

A felhasználási útmutatónak megfelelően elkészítjük fazékban a tésztát. A felszeletelt tofu kockákat és gombát serpenyőben körülbelül öt percig olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt és a felszeletelt brokkolit, majd a keveréket kb. öt percig takaréklángon sütjük. Hozzáöntünk 100 ml vizet, és fedő alatt tíz percig pároljuk. A tofu keveréket hozzáadjuk a tésztához, korianderrel dekoráljuk.

UZSONNA

GYÜMÖLCS SMOOTHIE CHIA MAGVAKKAL

  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 250 g tetszőleges gyümölcs (tipp: 120 g banán, 130 g apró gyümölcs)
  • 200 ml növényi tej
  • 1 kanálnyi chia mag

Az összes hozzávalót csomómentes itallá turmixoljuk. A növényi tejet vagy vizet fokozatosan adjuk hozzá, amíg el nem érjük a kívánt állagot.

VACSORA

PAPRIKA BABBAL TÖLTVE ÉS BULGUR SALÁTÁVAL

  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 4 piros paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 kanálnyi petrezselyemzöldje
  • 200 g konzerv fekete bab
  • 70 g teljes kiőrlésű bulgur
  • 200 g zöldségsaláta

A piros paprikát elfelezzük, megtöltjük fekete babból, apróra vágott paradicsomból és petrezselyemzöldjéből készült keverékkel. Forró sütőben mintegy tizenöt percig sütjük. Teljes kiőrlésű bulgurral és zöldségsalátával tálaljuk.

MILYEN ÍZŰ LESZ A HÉTFŐJE?

Nézze át alábbi étlapjainkat.

HÉTFŐ
  • REGGELI
    SÜLT MÜZLI BANÁNNAL ÉS MOGYORÓVAL
  • UZSONNA
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR MANDULAVAJJAL ÉS BANÁNNAL
  • EBÉD
    TÖKLEVES & TOFU KÍNAI TÉSZTÁVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCS SMOOTHIE CHIA MAGVAKKAL
  • VACSORA
    PAPRIKA BABBAL TÖLTVE ÉS BULGUR SALÁTÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    HAJDINAKÁSA NÖVÉNYI TEJJEL ÉS FAHÉJJAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSTÁLKA
  • EBÉD
    SÁRGARÉPALEVES & KÁPOSZTÁS TÓCSNI
  • UZSONNA
    DIÁKKEVERÉK
  • VACSORA
    LENCSESALÁTA RIZZSEL ÉS FÜSTÖLT TOFUVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    KOVÁSZOS KENYÉR LENCSEKRÉMMEL ÉS PAPRIKÁVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSSALÁTA KÓKUSZFORGÁCSOKKAL
  • EBÉD
    ZÖLDSÉGLEVES TENGERI ALGÁVAL & TOFU PARADICSOMMÁRTÁSBAN RIZZSEL ÉS BROKKOLIVAL
  • UZSONNA
    BANÁN SMOOTHIE ÉS ZABPEHELY KEKSZ
  • VACSORA
    BABSALÁTA PAPRIKÁVAL, PÓRÉHAGYMÁVAL ÉS ZSÖMLÉVEL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR FLORA LINIE-VEL ÉS EPERLEKVÁRRAL, NÖVÉNYI TEJES KAKAÓVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCS SMOOTHIE KENDER FEHÉRJÉVEL
  • EBÉD
    PÓRÉHAGYMA LEVES & GOMBÁS GERSLI CÉKLASALÁTÁVAL
  • UZSONNA
    KÓKUSZTEJES FAGYLALT
  • VACSORA
    ZÖLDSÉGES ÉS CSIPERKEGOMBÁS PIZZA
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR MOGYORÓVAJJAL ÉS KÖRTÉVEL
  • UZSONNA
    MANGÓPÜRÉS CHIA PUDING
  • EBÉD
    CÉKLAFASÍRT SZÓJAZÚZALÉKKAL & BATÁTA KRÉM
  • UZSONNA
    ASZALT ALMA ÉS MANDULA
  • VACSORA
    CSICSERIBORSÓS CURRY SPENÓTTAL ÉS LIBANONI KENYÉRREL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    ROZSKENYÉR BAZSALIKOMOS KENŐVEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSTÁLACSKA KESUDIÓVAL
  • EBÉD
    TELJES KIŐRLÉSŰ TÉSZTA BOLOGNAI MÁRTÁSSAL ÉS ZÖLDSÉGSALÁTÁVAL
  • UZSONNA
    VEGÁN PALACSINTA
  • VACSORA
    GOMBAPÖRKÖLT RIZZSEL ÉS PARADICSOMSALÁTÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TÖKMAGOS ZSÖMLE HÁZI BABKENŐVEL ÉS DIÓVAL
  • UZSONNA
    MOGYORÓS RUDACSKÁK GYÜMÖLCCSEL
  • EBÉD
    SPENÓTLEVES & RIZSTÉSZTA GOMBÁVAL ÉS TEMPEHHEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSSALÁTA
  • VACSORA
    PÁROLT KARFIOL ZÖLDBORSÓVAL ÉS SÁRGARÉPÁVAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    KÖLESKÁSA NÖVÉNYI TEJJEL, SÁRGABARACKKAL ÉS DIÓVAL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSNYÁRS
  • EBÉD
    KRUMPLILEVES & KARFIOLOS RIZOTTÓ ZÖLDBORSÓVAL
  • UZSONNA
    DIÁKKEVERÉK
  • VACSORA
    TELJES KIŐRLÉSŰ TORTILLA MEXIKÓI BABBAL
HÉTFŐ
  • REGGELI
    TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR ZELLERES-SÁRGARÉPÁS KENŐVEL
  • UZSONNA
    MOGYORÓS RUDACSKÁK GYÜMÖLCCSEL
  • EBÉD
    TABOULEH SALÁTA FALAFELLEL
  • UZSONNA
    GYÜMÖLCSÖS MUFFINOK & LATTÉ NÖVÉNYI TEJJEL
  • VACSORA
    SÜLT ZÖLDSÉG TOFUVAL